Skägg

För män så är det inte bara huvudet som grånar utan även skägget. Vill man dölja de grått hår i skägget så finns det hjälpmedel för detta i form av bland annat skäggfärg. Det finns skäggfärger som täcker helt och ger en permanent färg men det finns även färger som försvinner efter en dusch.

Precis som på huvudet så har man pigmentceller i skäggets rot. Dessa pigmentceller producerar ämnet melanin och ju äldre vi blir så minskar produktionen av melanin, vilket gör att skägget blir grått. Hos många så är det skägget som får grått hår först och det kan då uppfattas som oenhetligt med frisyren. För att få ett enhetligt intryck så kan man se till att färga skägget till håret kommer ikapp i åldrandet. Grått hår är inget man ska skämmas över men känner du att det ser väldigt konstigt ut tillsammans med håret eller att du inte är redo för grått hår ännu så finns skäggfärg till för att enkelt hjälpa dig.

Skäggfärg

För vissa är det otroligt viktigt att dölja det gråa håret medan andra tycker att det är snyggt och skäms inte ett dugg att visa upp sina silverstrån. Beroende på gener så kan vissa bli grå i skägget innan de blir grå på huvudet och vill därför använda skäggfärg för att få hår och skägg mer enhetligt. Är du osäker på om du vill färga skägget permanent så ska du använda en skäggfärg som tvättas ur. Då får du en känsla av hur det kommer se ut och om det är något för dig.

Som det ser ut nu så är grått hår helt rätt och inget man ska dölja men är du en av dom som verkligen vill bli av med det gråa håret så finns det enkla hjälpmedel för detta. Skillnaden på att färga grått hår på huvudet och grått hår i skägget är att just att skägget går snabbare att färgar och är även enklare att göra.